Selvforsyning – mine tanker om hvad vi skal med selvforsyning

april 22, 2012

Selvforsyning

Selvforsyning er IN

Som mange andre danskere(ca. 1 million) kan jeg ikke undgå at blive fascineret af Frank Erichsens engagerede og  indædte “kamp” på Kastanjegården for at blive selvforsynende. Og denne fascination og inspiration er da helt klart en af årsagerne til at der i haven nu er tre kaninbure med franske væddere og et nyetableret højbed med kartofler, gulerødder og rødbeder. Der er selvfølgelig meget lang vej fra fire kaniner og et højbed til at vi kan kalde os selvforsynende. Og fuldstændig selvforsyning er da heller ikke målet – og vi snyder også med både højbede og kaninbure der er bygget af dyrt indkøbte materialer fra byggemarkedet og ikke af hjemmeproduceret træ eller genbrugsvarer…MEN!

Selvforsyning handler i min verden om meget andet end at kunne leve udelukkende af det man selv kan producere. For mig vil det være ren utopi ved siden af karriere(forhåbentlig) og familie at tro at jeg skulle være “selvforsynende” samtidig. Men at kunne stresse af  om morgenen med lige at kigge til dyrene og grave i køkkenhaven i weekenden – og så samtidig få noget lækkert kød og nogle lækre grøntsager – som man ved hvor kommer fra og ved er dyrket økologisk, bæredygtigt og alt muligt andet – det er sku da livskvalitet!

Og så skal man heller undervurdere værdien af at lære vores børn hvor maden kommer fra – og hvordan man også kan passe sine dyr og dyrke grøntsagerne i modsætningen til det konventionelle landbrug. Ikke fordi at det konventionelle landbrug er noget skidt – og jeg køber gladeligt både økologisk og ikke økologiske varer i supermarkedets kølediske, men husk nu at der også er andre måder det kan gøres på!

Og så lige et par billeder af de fine kaniner der går og hygger sig 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Selvforsyning - mine tanker om hvad vi skal med selvforsyning, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
, ,

Abonner

Abonner på mit nyhedsbrev og modtag opdateringer direkte i mailbox.

4 Svar til “Selvforsyning – mine tanker om hvad vi skal med selvforsyning”

 1. Didde Siger:

  Hørt! Kan ikke være mere enig!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)

  Svar

 2. Kai Kongsfelt Siger:

  Hej Mikkel

  Jeg har også brændenæller dem bruger jeg når jeg laver rygeost.

  mvh

  Kaico

  NB! ellers nogle gode tiltag du I har.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

  • mkongsfelt Siger:

   Hej Kaico

   Det skal jeg også have prøvet 🙂 Hyggeligt at du kiggede forbi min lille blog.

   MVH Mikkel

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   Svar

 3. Ditte Siger:

  Hej Mikkel
  Hvis du er interesseret i at dyrke dine tomater i plantesække næste år, så synes jeg du skal kigge på plantestativerne på min hjemmeside http://www.citygreen.dk
  Jeg er en ung kvinde på 27, der har startet virksomhed hvor jeg på sigt vil kunne tilbyde totale løsninger til den lille city-gartner eller folk der bare ønsker at dyrke i krukker mm.
  Tag et kig og sig mig hvad du synes.
  Vh. Ditte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

Efterlad et svar

Subscribe without commenting