Surbundsbedet – med blåbærbuske!

maj 5, 2013

Haven

Da vi flyttede ind, var der langs vores terrasse et stort bed, der muligvis var tænkt som surbundsbed. I hvert tilfælde stod der en række meget kedelige eksemplarer af rhododendron buske, der var kastet lidt tilfældigt på jorden. Omkring dem var der så godt og grundigt tilgroet med vedben. Vi har kigget på det bed mange gange og ikke rigtigt fundet ud af, hvad vi ville med det… Sidste år gravede vi lidt i et hjørne af det og satte tre blåbærbuske. Et forkølet forsøg på at rydde lidt op.

Men NU skulle det være! Så her i weekenden blev hele bedet gravet grundigt igennem og alle de gamle rhodondendron gravet op. Der blev gravet en god bunke spagnum ned i en del af bedet og her får de forkølede buske nu endelig en chance. Og så blev der plads til at udvide blåbærbedet med hele 5 nye planter – så nu er der gode chancer for rigtigt mange blåbær om et års tid eller to! Mmm. Som bunddække i surbundsbedet blev der sat lidt hvide lyngplanter – det skal nok blive rigtigt flot! Resten af bedet er blevet plantet til med lidt forskellige stauder som vi fik af mine forældre og flyttede fra andre bede.

Husk, hvis du vil plante blåbær at det er en surbundsplante, så der skal godt med spagnum i jorden. Og selvom supermarkeder og planteskoler reklamerer med selvbestøvende blåbærplanter, så er der altså langt bedre chance for et godt udbytte, hvis du sørger for at have forskellige sorter, der kan bestøve hinanden.

2013-05-04 20.17.20 2013-05-05 21.09.36

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Surbundsbedet - med blåbærbuske!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting