Så kom der fine små kaninunger

august 24, 2012

Dyr

I foråret købte jeg 4 kaniner af racen Fransk Vædder, 3 hunner og 1 han. Den ene af hunnerne havde tandfejl og er siden blevet slagtet og konverteret til en dejlig kanin ragout. For godt en måned siden var det tid til at gøre første forsøg med avl, så vi kunne få nogle unger til slagtning i slutningen af året. De to hunner blev sat op til hannen to på hinanden følgende dage med vellykkede parringer begge dage. En dag eller to for sent kom der så kaninunger i mandags. Den ene hun havde dog lidt problemer med at vælge hvor ungerne skulle fødes og havde fået spredt ungerne lidt, hvilket havde resulteret i at den ene unge desværre var død. Det er muligvis fordi jeg gjorde den store begynderfejl at rense deres bur 3 dage før termin. Hvilket jo også betød at det område de nu havde udtænkt sig til rede blev ryddet – ups. Men ellers er der nu nogle fine kaninunger hos begge hunner. Jeg vil gætte på at der er ca. 8 unger i alt, men for ikke at forstyrre for meget har jeg ikke talt nøjagtigt.

Jeg har ingen reel erfaring med kaninunger, så alle gode tips og råd modtages meget gerne! Men jeg håber at hunnerne selv finder ud af det meste og det ser det da også pt. ud til. En enkelt unge mere er dog gået til i dag, men de øvrige virker aktive og ligger lunt og godt i deres reder. Det ser helt bestemt også ud til at ungerne vokser fint. Jeg har sørget for at hunner for ekstra meget foder og masser af grønt, så der er energi til de to nybagte mødre.

Projekt byg nyt kaninbur

Næste projekt bliver så at der i løbet af de næste 5-6 uger skal bygges nye bure, så jeg kan få taget ungerne fra når de er ca. 8 uger gamle. Jeg har udskudt det byggeprojekt længe – men nu er der vidst ikke nogen vej uden om 🙂

De ca. 3 dage gamle kaninunger i reden

De ca. 3 dage gamle kaninunger i reden

Fine små kaninunger i deres rede

Fine små kaninunger i deres rede

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Så kom der fine små kaninunger, 5.0 out of 5 based on 1 rating
,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting