Så er der østershatte

august 14, 2012

Svampe

Svampedyrkningen er nu lidt tættere på at være en success. I april købte jeg en pose Østershatte Mycelium og forsøgte mig så med at dyrke østershatte på halm – og nu ser det endelig ud til at være en success. For en måneds tid siden skrev jeg at nogle små svampe var dukket op – det vistesig ikke at være østershatte, men NU ser det ud til at østershattene vælter ud.

Pas på varmen – den udtørrer svampene

Desværre har jeg ikke haft mulighed for at hænge posen med østershatte et særligt velegnet sted – den hænger så den i perioder får direkte sollys. Det giver desværre problemer med at den bliver varm og tørrer ud. Jeg forsøger at løse det ved at vande posen med jævne mellemrum. Jeg har lavet et hul i toppen af sækken og hælder så 10 liter vand ned en gang i mellem – det ser ud til at virke.

Østershatte på vej ud af sækken med halm

UPDATE: Så har vi smagt de første hjemmedyrkede østershatte

I dag fik vi de første hjemmedyrkede østershatte høstet. De røg i en lækker svampesovs der blev serveret til en flæskesteg på grillen sammen med nogle nyopgravede kartofler fra køkkenhaven og hjemmedyrkede tomater! Smukt og dejligt i sommervarmen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Så er der østershatte, 4.5 out of 5 based on 1 rating
,

Abonner

Abonner på mit nyhedsbrev og modtag opdateringer direkte i mailbox.

2 Svar til “Så er der østershatte”

 1. Didde Siger:

  Hej Mikkel,

  Jeg studser lidt over at hattene er brunlige på dine østershatte? Almindelig østershat i naturen kan godt være brun, men ifølge Skyttegårdens østershatte, skulle de østershatte, han sælger mycelium af, have den blågrå hat som man ser i butikkerne.
  Jeg har lige set at der også er svampe på min stub, men de er nu for gamle og meget brune, så jeg er lidt i tvivl om det er østershatte, men dine ser også meget brunlige ud?
  Kan du huske hvordan de duftede?

  Hilsen Didde

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

 2. mkongsfelt Siger:

  Hej Didde

  Nej, jeg kan desværre ikke huske hvordan de duftede, men er nu rimeligt sikker på at det var Østershatte – og de voksede tydeligt kun de steder hvor myceliet inde bagved havde godt fat.

  \Mikkel

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

Efterlad et svar

Subscribe without commenting