Projekt østershatte

april 25, 2012

Svampe

Efter en diskussion med min svigerfar om dyrkning af champignoner – afledt af projektet med at køre hestegødning fra naboens hest til vores nye højbed – satte jeg mig for at undersøge sagen. Og champignoner virker for mig som et ret stort projekt! Men… for østershatte derimod findes der adskillige beskrivelser af mere tilgængelige dyrkningsmetoder!

Så et hurtigt impulsklik senere havde jeg bestilt svampemycelium hos Skyttegårdens Østershatte. En lille pose med hvad der ligner halvmuggent korn:

Østershatte mycelium

Det store spørgsmål er så nu hvad der skal ske med dem. Jeg går lige nu og vakler mellem to metoder: Dyrkning på halm eller på en toiletrulle. Forhåbentlig får jeg taget en beslutning i løbet af de næste par uger… Under alle omstændigheder skal jeg også forsøge mig med at opformere mit mycelium f.eks. som beskrevet på denne blog.

Jeg er meget åben over for gode forslag og ideer!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
,

Abonner

Abonner på mit nyhedsbrev og modtag opdateringer direkte i mailbox.

Et svar til “Projekt østershatte”

 1. Didde Siger:

  Jeg kan se at du har overvejet halmen. Jeg synes du skal prøve begge metoder, du kan jo binde en mindre balle, hvis du ikke har plads til en hel balle.
  Hvis du opformere mycelium er der nok at tage af. Du kan også prøve med et stykke brænde du bore nogle huller i og fylder. Så kan du lukke af med en dyvel eller noget stearin.

  Didde

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

Efterlad et svar

Subscribe without commenting