Projekt køkkenhave

april 18, 2012

Køkkenhave

Da vi flyttede “på landet” var et af mine helt store ønsker at få etableret en køkkenhave. Så i februar gav jeg mig til at grave hul i græsplænen på den planlagte placering af køkkenhaven. Til min store ærgelse viste det sig hurtigt at lige under græsset var der ikke som forventet lækker jord – men nærmest stabilgrus. Det ødelagde øjeblikkeligt planen om at grave en god stak tørv af, køre på genbrugspladsen og hente en god gang kompost, blande skidtet i og så smide nogle frø i jorden.

I stedet måtte jeg en tur i byggemarkedet efter lærkebrædder og kaste mig over bygningen af et højbed. Bedet på 3m x 1.5m blev bygget færdigt og efter en masse ture på genbrugspladsen efter jord og kompost og afhentning af nogle trillebøre hestemøg så situationen igen lys ud!

For ca. 3 uger siden blev kartoflerne(Sava) så lagt til forspiring i vindueskarmen og en hel masse kryderurter sået.

 

Idag kom så dagen hvor vi valgte at smide kartoflerne i jorden og så gulerødder og rødbeder. Det hele blev plantet/sået efter planen herunder(ærterne venter vi lige lidt med og squashen står i vindueskarmen og er lige spiret). Kartoflerne blev lagt i 10 cm dybde og rødbeder og gulerødder sået i 2 cm dybe riller.

Jeg er lidt i tvivl om det hele måske er endt med at stå lidt tæt – men sådan blev det lige – der skulle jo være plads til det hele… Ambitionen er at få udvidet med endnu et højbed af tilsvarende størrelse næste år – men nu skal vi jo lige se hvordan mit første år med køkkenhaven lykkes 🙂

Til slut blev der hygget med en kop kaffe i forårs solen! Glædeligt forår til alle!

 

Gode bøger om køkkenhaven og drivhus

Årstidernes køkkenhave

Årstidernes dygtige gartner, Frank van Beek, har sammen med Søren Ejlersen og Jacob Dietz skrevet denne glimrende bog om køkkenhaven.

Politikens bog om drivhuset

Grundbog med inspiration, til at indrette og dyrke i drivhuset.

Dette er en annonce for plusbog.dk
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Projekt køkkenhave, 5.0 out of 5 based on 1 rating
, , ,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting