Ny køkkenhave!

april 21, 2013

Køkkenhave

Sidste år havde vi en rigtigt fin køkkenhave, bestående af et enkelt højbed. Som du kan læse her, så havde vi egentlig meget god succes med det meste. Det største problem var at vi ikke havde plads nok til alt det, vi gerne ville have plads til.

Så nu skulle det være – en rigtig køkkenhave! Der hvor højbedet ligger havde vi oprindeligt tænkt en køkkenhave, men beslutningen blev hurtigt lavet om, da det viste sig at under græsset var der nærmest stabilgrus! Fuldstændigt håbløst både at grave og dyrke noget i. Så vi har nu fundet et nyt sted til køkkenhaven, som i første omgang er blevet på ca. 25 m2.

Første trin var at få skrællet tørv af… det tog da lige et par timer og gav lidt længere arme…

Der skrælles tørv af til den nye køkkenhave

Næste skridt var så at få hele skidtet gravet igennem – og det blev manuelt, da der var en masse ret store sten, der skulle graves op, før jeg ville køre det igennem med en fræser.

Så blev køkkenhaven gravet

Dernæst blev der kørt ca. 1,5 til 2 tons kompostblanding fra genbrugspladsen på. Det koster i Århus 80 kr. pr. læs kompostblanding, hvor komposten er blandet op med sand, så den er helt klar til at dyrke i. Vælger du at smide en masse ren kompost på istedet, så bør du også køre et læs sand på, for at få en ordentlig jord.

Sidst, men ikke mindst, blev det hele fræset godt igennem en tre gange…

2013-04-21 16.36.51

Efter at have gravet tørv af, gravet den stenfulde tunge jord igennem, hentet 2 tons kompostblanding og fræset køkkenhaven igennem 3 gange er man ved at være mør, men resultatet er fedt!

Og så glæder jeg mig bare til at få smidt nogle kartofler og frø i jorden inden så længe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ny køkkenhave!, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting