Klargøring af drivhuset

april 26, 2014

Drivhus

Inden der plantes i drivhuset, så skal det gøres klar. Og det var på tide at få sat gang i det nu, da tomaterne er ved at være flotte og store og gerne snart vil plantes ud. Sidste år, plantede jeg alle tomatplanterne i kapilærkasser i en sæk død jord fra Bilka. Ærligt talt, så giver det ikke meget mening i mit hoved, men det var den nemme hurtige løsning. Men nu skulle det laves om! Tomatplanerne i år skal have rigtig jord og kompost som gødning, så ud med kapilærkasserne, væk med ukrudstdugen i bunden af drivhuset og igang med en spade.

Godt med kompost

Drivhuset blev gravet godt igennem og der blev kørt en trailer fuld kompostblanding fra genbrugsstationen på (vi havde desværre ikke lige noget hjemmelavet kompost, da det var gået til køkkenhaven). Derudover blev der lagt en stribe fliser, så vi nu har en fin sti i midten af drivhuset.

Grundig vanding

Drivhuset sørger jo desværre for at jorden ikke får noget vand – og har du ikke vandet i løbet af vinteren, så er jorden meget tør! Så derfor er det vigtigt at give en grundig vanding nu – og gentage den et par gange, før du endeligt planter drivhuset til. Så sikrer du at dine planter ikke tører ud, når du sætter dem.

I år skal der plantes direkte i drivhusjorden

I år skal der plantes direkte i drivhusjorden

Gør drivhuset rent med vand og sæbe

En anden del, af det at gøre et drivhus forårsklar er selvfølgelig også at rengøre det grundigt med vand og sæbe. Sørg for at få vasket vinduer godt og grundigt rene med vand og sæbe, så lyset kan slippe igennem ruderne igen.

Forårsklagøring af drivhus

Forårsklargjort drivhus

Hvorfor ikke kapilærkasser?

Ja, hvorfor har jeg valgt at skrotte kapilærkasserne? Først og fremmest har jeg aldrig brudt mig om ideen. At plante tomatplanter, der bør have et stort udviklet rodnet i en enkelt lille pose dårlig jord og så ellers fylde godt med flydende kunstgødning på. Det virker bare ikke særligt logisk i min verden. Planter bør dyrkes i rigtig jord og med rigtig gødning. Og så satte Jannes kommentar på dette indlæg prikken over i’et. Hun argumenterer for at det, at plante direkte i drivhusjorden, skulle give større høst og bedre smag – og det tror jeg faktisk er rigtigt. Det virker i hvert tilfælde logisk…

Hvad skal der så være i drivhuset?

I år har jeg selv forspiret bådet tomater og chili, så der skal 5 forskellige sorter tomater og 5-6 sorter af chili. Derudover regner jeg med at købe en enkelt agurkplante og en peberfrugt, som jeg aldrig nåede at så selv. Udover de tomater, chili, agurk osv. så regner jeg med rundt omkring at så tagetes, der skulle være gode til at holde utøj væk. Og så skal der være plads til et par gode klumper basilikum!

Hvornår skal der så plantes ud?

Tomatplanterne kommer lige nu ud i drivhuset hver morgen og tilbringer hele dagen der, men de kommer ind om natten, da temperaturen stadig kommer under 5 grader om natten. Men så snart vi ligger på nattetemperaturer omkring 6-7 grader, så bliver tomaterne plantet ud. Plantede jeg i kapilærkasser, hvor jorden typisk ikke holder helt så meget på varmen, så ville jeg nok vente til temperaturen om natten var lidt højere. Chilierne kommer så nok ud et par uger efter tomaterne.

Gode bøger om drivhuse

Drivhusdrømme

Claus Dalby besøger havefolk og snakker med dem om deres drivhuse og væksthuse.

Politikens bog om drivhuset

Grundbog med inspiration, til at indrette og dyrke i drivhuset.

Dette er en annonce for plusbog.dk
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Klargøring af drivhuset , 5.0 out of 5 based on 1 rating
, ,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting