Hjemmelavet pesto fra de hjemmedyrkede basilikum i vindueskarmen

august 31, 2012

Opskrifter

Hjemmelavet pesto af basilikum

Hjemmelavet pesto af basilikum

Jeg har tidligere skrevet om dyrkning af basilikum i vindueskarmen og selvom det var første forsøg, så er det faktisk lykkedes at få nogle helt hæderlige planter ud af det til sidst. Vi har løbende plukket de øverste blade af planterne, hvilket får dem til at lave sideskud og blive endnu større. Vi har så også haft vores hyr med at holde dem i live, for basilikum er lidt sart i forhold til udtørring, så det er vigtigt at huske at vande dem!

Nu er vi så nået dertil at vi ikke tør vente længere – for vi glemmer helt sikkert at vande dem på et tidspunkt, så de 3 store flotte potter med basilikum måtte idag lade livet for at blive til pesto. Basilikum pesto er en af de lækreste måder at bruge basilikum, hvis du spørger mig. Man får virkelig den gode kraftige smag af basilikum frem – og så kan det bruges til rigtigt mange ting! Idag brugte vi det som tilbehør til frisk pasta sammen med en svinemørbrad på grillen og hjemmedyrkede tomater! Men det er også fabelagtigt som tilbehør til f.eks. ost.

Opskrift på hjemmelavet basilikumpesto

  • 50-100 g. frisk basilikum
  • 1 dl. olivenolie
  • 50 g. pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. friskrevet parmesan ost

Det hele blandes såmænd bare sammen i en blender(en lille billig blender er rigeligt fint) og blendes godt. Er det for tykt tilsættes blot lidt mere olivenolie.

Kan pestoen fryses?

Jeg ved det faktisk ikke, men rundt omkring på nettet kan man både finde folk der anbefaler det og folk der bestemt ikke gør… men vi gør i hvert tilfælde forsøget og har fyldt isterningebakker med pesto og lagt dem i fryseren. Så håber vi at kunne tage lækker hjemmelavet pesto op af fryseren i løbet af efteråret og vinteren, som en frisk lille sommer reminder 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hjemmelavet pesto fra de hjemmedyrkede basilikum i vindueskarmen, 5.0 out of 5 based on 1 rating
, , , ,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting