Hjemmelavet hyldeblomstsaft

juni 6, 2012

Opskrifter

Sommeren er ved at være over os – selvom vejret i de her dage ikke helt ligner sommer. En af de dejligste ting i sommeren er en dejlig kølig hyldeblomstsaft! Og lige netop nu er hylden ved at springe ud rundt omkring – så hvad er mere naturligt end at kaste sig ud i en portion hjemmelavet hyldeblomstsaft. Så idag gik turen ud i det ganske land og samle hyldeblomster. Det er stadig de færreste der er sprunget helt ud, så det krævede en kamp med lidt brændenælde krat og lidt klatren at få samlet blomster nok – men det er det hele værd!

Opskriften på hjemmelavet hyldeblomstsaft:

25-40 blomsterklaser
500 g. sukker
500 g. brun farin
25-30 g. citronsyre
Saften fra én citron
En liter kogende vand
Evt. atamon

25-40 blomsterklaser lægges i en gryde. Der tilsættes sukker, brun farin, citronsyre og saften fra én citron. Det hele overhældes med én liter kogende vand. Herefter kan der tilsættes lidt atamon for at forbedre holdbarheden. Der røres godt rundt så sukkeren bliver opløst – og så skal det ellers bare have lov til at stå en 4-5 dage.

Herefter skal den friske hyldeblomst saft sies gennem et (rent og skoldet) viskestykke og hældes på rengjorte patentflasker.

Patentflaskerne rengøres ved at skolde dem og skylde dem i Atamon. Hvis du ikke er så meget for atamon, så hæld istedet den hjemmelavede hyldeblomstsaft i fryseposer i mindre portioner. Så kan du tage en lille pose op af fryseren når du har brug for det.

Saften fortyndes ca. 1:10 med vand før den drikkes. 

Glæder mig til det første glas iskold hjemmelavet hyldeblomstsaft i solen(hvis den ellers lige ville komme frem igen!).

Hjemmelavet hyldeblomstsaft under brygning

UPDATE: Husk citronsyren i denne opskrift! Jeg forsøgte en portion uden og den var udrikkelige efter 4 dage. Den havde sådan en lidt sur og gæret/muggen lugt. Ikke nogen god oplevelse, så husk citronsyren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Hjemmelavet hyldeblomstsaft, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
, , ,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting