Hjemmelavet hø direkte fra græsplænen

juli 10, 2012

Haven

Hjemmelavet hø – år græsset alligevel skal slås

Når nu græsset her i løbet af sommeren med jævne mellemrum bliver alt for langt og alligevel skal slåes, så er det en oplagt chance for at lave dit eget hjemmelavet hø. Det er enormt nemt – og glimrende foder til kaninerne. Du kan selvfølgelig også bare give kaninerne det direkte, men de skal helst ikke have for meget friskt foder ad gangen, så det er en rigtig god ide at tørre det og så give dem lidt løbende.

Alt hvad der skal til er at bygge en ramme af nogle lægter og så sætte noget hønsenet eller lignende på. Rammen ligges skrå et tørt og lunt sted – og så er det bare at fylde godt med frisk slået græs på.

En ramme til tørring af hjemmelavet hø Friskslået græs til tørring til hjemmelavet hø

Lad græsset ligge og tørre godt – hvis du har meget græs, så husk at vend rundt i det en gang eller to i døgnet. Det er nemlig vigtigt at der er frisk luft omkring græsset mens det tører, så det ikke “brænder sammen” eller ligger og rådner, men rent faktisk tører.

Men nemt er det – og vupti er der frisk og godt hjemmelavet foder til vinteren. Det er også glimrende tilskud her om sommeren og mine kaniner har guffet det i sig, meget hurtigere end de spiser græsset friskt.

Et lille men?

Jeg har dog overvejet om en benzindrevet græsslåmaskine er problematisk til dette formål – jeg dog har ikke noget svar på det. Måske kan nogle læsere bidrage med et svar/en kommentar? Jeg tænker at en græsslåmaskine ikke som en landbrugsmaskine er bygget til at adskille motor fra selve skæret, så “produktet” ikke forurenes med olie/benzin? Jeg har personligt valgt at bruge høet alligevel – dels er det små mængder i forhold til hvad kaninerne fortærer og dels tror jeg at forureningen må være yderst begrænset. Jeg ville dog alligevel nok ikke selv sætte tænderne i græsset 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Hjemmelavet hø direkte fra græsplænen, 4.5 out of 5 based on 1 rating
,

Et svar til “Hjemmelavet hø direkte fra græsplænen”

 1. Tove Siger:

  Jeg har prøvet at lave hø jeg har et lille stykke hvor jeg ikke har slået græs og hvor jeg plukker når det andet er tørret ville lige prøve og er genial

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Svar

Efterlad et svar

Subscribe without commenting