Er hjemmedyrkede tomater fyldt med gift?

august 16, 2012

Selvforsyning

Endnu engang skal man læse en af de historier i pressen der virkelig gør mig sur! Overskriften i Politikens artikel er: “Bytomater er fyldt med zink, bly og kobber“. En klar advarsel der nok skal skræmme en masse byboer fra at dyrke deres egne grøntsager. Men realiteterne og fakta kommer først til aller sidst i artiklen, nemlig at lige så snart man kommer bare et kort stykke væk fra de allerstørste veje og jernbaner falder niveauet rigtig meget. Men ok – sensationen er at journalisterne nu har chancen for at ødelægge den ellers sunde, miljørigtige og bæredygtige tendens at folk nu selv dyrker deres grøntsager. For husk nu på at alternativet for de fleste IKKE er at gå ned i supermarkedet og købe økologiske tomater der er dyrket 5 km væk – nej de er transporteret med forurenende lastbiler og skibe fra spanien og sprøjtet med alt muligt for at holde sig.

Lad os nu for f… få nogle journalister der ikke bare tænker i at skrive sensationshistorien – men som faktisk prøver at forstå den bagvedliggende problemstilling og formidle den!

Fakta 1: NEJ du skal ikke dyrke dine egne grøntsager hvis du bor LIGE ved siden af en kæmpe hovedfærdselsåre. Og ja, det er en seriøs problemstilling!
Fakta 2: JA du kan sagtens dyrke dine egne bæredygtige grøntsager inde i byen, hvis du bor ET HVERT andet sted i byen. Og så bidrager du oven i købet til at gøre verden til et bedre sted at leve. Kom i gang!

Det var et lille opråb herfra og så håber jeg at flere tænker kritisk og læser mellem linierne på journalisternes makværk her i landet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Er hjemmedyrkede tomater fyldt med gift?, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting