Eksploderende hjemmelavet hyldeblomstsaft

august 15, 2012

Opskrifter

I juni lavede jeg et par portioner hjemmelavet hyldeblomstsaft og med rimeligt stor success. En ret stor del af saften er væk – drukket og nydt i sommervarmen. Af samme grund er vi nu nået til de sidste flasker af det andet batch – og det gav lidt af en overraskelse da de blev åbnet… Det gav ganske enkelt et ordentligt brag, da flaskerne blev åbnet – og på den ene sprang halsen af flasken ganske enkelt. Lidt af en forskrækkelse og er da glad for at jeg ikke havde hovedet ind over da flaskerne blev åbnet.

Gæret hjemmelavet hyldeblomstsaft – hyldeblomstvin??

Hvad var der så sket? Ja, det er vel åbenlyst at der er gået en eller anden form for vildgær i hyldeblomstsaften. Det viste sig faktisk at være blevet til en ganske fortrindelig let mouserende hyldeblomstvin. Meget sød og dejlig – især blandet op med lidt vand og isterninger. Ganske overraskende for en vildgæret vin…

Jeg har siden kigget mig lidt omkring og fundet et par opskrifter på hyldeblomstvin og et komplet sæt til at lave hyldeblomstvin. Men mit store spørgsmål er – kan man redde min hyldeblomstvin og stoppe gæringen selvom det er en utilsigtet vildgær? Den smager jo godt lige nu, men jeg frygter at den bliver ødelagt med tiden?

Eksploderende hjemmelavet hyldeblomstsaft eller hyldeblomstvin?

Eksploderende hjemmelavet hyldeblomstsaft eller hyldeblomstvin?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Eksploderende hjemmelavet hyldeblomstsaft, 4.5 out of 5 based on 1 rating
, ,

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting