Chilihøst – tørring af chili!

august 23, 2012

Krydderurter

Jeg har aldrig selv dyrket chili, men først på sommeren fik jeg en chili plante af en god kammerat. En stor flot plante med masser af blomster på, som jeg placerede i vindueskarmen. Vi har ikke noget drivhus og vores vindueskarm er ikke super fantastisk, da der er et udhæng på taget der skygger for solen en stor del af dage, men det var bedste løsning. Og det gik faktisk rigtig godt – planten trivedes og fik masser af fine frugter, som vi løbende har haft høstet af. Jeg fik også gjort mig den erfaring(som man sikkert kan læse sig til mange steder) at det er ret afgørende for styrken af chilien hvornår man høster den. Hvis man høster tidligt, så er frugten ikke særligt stærk, men den bliver stærkere med tiden, hvis man lader den hænge på planten. Da vi kom hjem fra ferie var der så mange modne chilier at vi ikke har kunne nå at bruge dem. Derfor har vi nu høstet frugter og laver vores første forsøg med tørring af chili.

Dyrkning af chili skal prøves igen!

Nøjagtigt som min success med dyrkning af tomater, så skal chili dyrkning også forsøges igen! Som du kan se på billedet her gav den ene plante jeg havde fået(kender desværre ikke sorten) mere end 15 frugter – efter at vi har brugt af den løbende i sæsonen. Jeg har læst en del på blogs rundt omkring og der er jo rigtigt mange spændende sorter at kaste sig ud i. Bl.a. er der en masse info at hente på “Vivis chili“.

Chillihøsten 2012

Chillihøsten 2012

Tørring af chili – sådan gemmer du årets høst

Hvis du ikke kan bruge dine chili løbende, så kan det være vejen frem at tørre dem. Jeg har valgt at hænge mine chili frugter op på snore, ved at binde stilken fast. Alternativt kan man også sætte en nål på tråden og simpelthen sy igennem alle stilkene og nemt hænge rigtigt mange frugter op til tørring på én gang. Du kan også tørre chili i ovnen, men sørg for at temperaturen ikke kommer over 40 grader. Det er også vigtigt at ovnlågen står på klem, så fugten kan slippe ud.

Når chilierne er helt tørre kan man gemme dem som de er i en tætlukket beholder eller man kan knuse dem til pulver og derved lave sit eget chilipulver.

Du kan læse en rigtigt god artikel om at tørre chili og lave dit eget chilipulver på gourmethaven.dk.

Årets chilihøst - tørring af chili.

Årets chilihøst – tørring af chili.

Gode bøger om chili

Den lille stærke om CHILI

Bliv klogere på chili, smagen af de forskellige sorter og hvad der egner sig bedst til dyrkning i Danmark.

Dette er en annonce for plusbog.dk
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Chilihøst - tørring af chili! , 4.8 out of 5 based on 3 ratings
,

Abonner

Abonner på mit nyhedsbrev og modtag opdateringer direkte i mailbox.

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad et svar

Subscribe without commenting